Вести

Улагање у путну инфраструктуру је један од приоритета општине Лапово

Председник општине Лапово Бобан Миличић, са сарадницима, се данас састао са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем. Тема састанка су били планови око улагања у инфраструктуру на територији општине Лапово. Разговарало се о реконструкцији два надвожњака у центру Лапова, као и о средствима неопходнима за реконструкцију локалних путева Лапово - Свилајнац и Лапово – Баточина.

„Средства која недостају за реконструкцију путева Лапово - Свилајнац и Лапово – Баточина пробаћемо да надокнадимо уз помоћ Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, вредност ових радова је око 250.000.000 динара, отприлике као укупан буџет општине Лапово.

Данас смо дискутовали и о Карађорђевој улици.  Вредност реконструкције овог пута је 400.000.000 динара, заједно са пешачким и бициклистичким стазама.

План детаљне регулације за искључење са аутопута код Капије Шумадије је такође била тема данашњег радног састанка са министром Томиславом Момировићем.

Брзе пруге и улагање у логистичку зону су теме које ћемо још детаљније да разрађујемо са директорима Железница Србије“, рекао је Бобан Миличић.