Вести

Улагања у Дом здравља Лапово

У оквиру пројекта „Хитан одговор Републике Србије на КОВИД-19“, које је Министарство здравља Републике Србије спровело по основу Споразума о зајму Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Дом здравља у Лапову опремљен је новим, модерним санитетским возилом, комплетно опремљеним по највишим медицинским стандардима. По речима државног секретара Министарства здравља, доц. др Александра Стефоског, ово возило је ништа мање него права „мини-болница“.

Због географског положаја Општине, Дом здравља у Лапову збрињава хитне случајеве како са територије Општине, тако и са подручја Коридора 10, те је унапређење рада хитне службе од великог значаја, истиче директорка Дома здравља, Марија Мујковић.

У периоду највеће ангажованости медицинске струке, свако улагање у опрему, кадрове и инфраструктуру је непроценљиво, што је препознато на државном нивоу. Захваљујући Канцеларији за управљање јавним улагањима, у марту месецу ове године, отпочела је и реконструкција Дома здравља у Лапову. Реконструкција ће се одвијати етапно, те ће рад ове установе и током њеног трајања бити неометан.