Вести

Lidl започео градњу логистичког центра у Лапову

Lidl Srbija је започела изградњу логистичког центра у Лапову, који би требало да се заврши у наредних годину дана, саопштила је ова компанија.

Центар ће се простирати на 57.000 квадрата и имаће капацитет за складиштење више од 35.000 палетних места и 130 утоварних и истоварних рампи.

"Инвестиција је вредна 70 милиона евра а осим што је важна за пословање наше компаније, битна је и за нашу привреду, јер ће на изградњи бити ангажоване искључиво домаће грађевинске фирме и запослићемо око 250 нових колега", изјавио је директор централних услуга компаније Lidl Srbija Драган Чигоја.

Додао је да Lidl, као друштвено одговорна компанија, поред економских увек сагледава и еколошке аспекте, о чему је посебно вођено рачуна.

У том смислу је истакао да ће на крову будућег логистичког центра бити постављени соларни панели, из којих ће се објекат делимично снабдевати енергијом.

"Изградња Логистичког центра у Лапову, као и оног у Новој Пазови пре три године, доказ је високе перспективе коју има тржиште малопродаје у региону. То је доказ исправне политике коју Влада Србије спроводи према инвеститорима, али и озбиљне намере коју има Lidl Srbija када је реч о развоју домаћег тржишта", изјавио је државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникације Урош Кандић.

Председник општине Лапово Бобан Миличић изразио је захвалност Lidlu који је, према његовим речима, препознао повољан геостратешки положај ове општине.

"Локација општине уз саму саобраћајницу Е-75, омогућиће брзо и ефикасно снабдевање свих будућих Lidl продавница у Србији, а компанија је из својих средстава финансирала изградњу око 1.700 м приступних саобраћајница са најмодернијом инфраструктуром", рекао је он.

Навео је да је за општину од немерљивог значаја отварање око 250 нових радних места.

 

Извор: Танјуг/B92

Фотографије: Урош Томић