Вести

Лидл отворио нови логистички центар у Лапову

Компанија Лидл данас је у Лапову отворила други логистички центар у Србији површине 57 хиљада квадратних метара и вредности 70 милиона евра, а центар је отворила председница Владе Србије Ана Брнабић.

У новом логистичком центру у Лапову биће запослено 250 људи, што ће допринети повећању стандарда у општини Лапово, а нова инвестиција Лидла од велике је важности и за привредни развој Србије.

Капацитет центра одакле ће свакодневно стизати роба на полице Лидла у Централној и Јужној Србији је 35 хиљада палета и 130 утоварних места.

"Економски раст Србије се наставља упркос свим изазовима и притисцима у целом свету. Немачке компаније запошљавају преко 76 хиљада људи у Србији што показује колико поверење немачки инвеститори имају у Србију. Само током 2021. године укупан обим размене роба и услуга са Немачком достигао је скоро осам милијарди евра", рекла је Брнабић.

Она је истакла да је у прва четири месеца ове године настављен тренд раста робне размене између Србије и Немачке и он износи скоро 2,5 милијарди евра, само за прва четири месеца.

"Чак 85 одсто немачких инвеститора који су већ послују у Србији, у анкети коју је спровела немачко-српска привредна комора, рекло је да би поново инвестирало у Србији. Тако је и Лидл који је од 2018. године у нашој земљи, одлучио да прошири своје пословање овде.

Отварањем другог логистичког центра у Лапову који је већи од оног у Новој Пазови, утицаће се и на бољи стандард грађана Лапова и представља корак за бољу будућност", истакла је Брнабић.

Она је додала да је просечна плата у Лапову за поседње четири године повећана за 42,9 одсто, као и да ће отварањем нових радних места и одличних услова у компанији Лидл, тај тренд бити настављен.

После Нове Пазове, други логистички центар отворен је у присуству министарке трговине, туризма и телекомуникација Татјане Матић, генералног директора компаније Лидл Србија Драгана Чигоје, представника амбасаде Савезне Републике Немачке Дениса Кајзера и председника општине Лапово.

Кајзер је навео да је компанија Лидл од почетка изградње логистичког центра у Лапову поштовала највише стандарде у одрживој градњи.

Додао је да је логистички центар изграђен у партнерству немачких и српских компанија као и да ће Немачка свим расположивим средствима подржати Србију у постизању очувања климе и животне средине, што и јесу приоритетни циљеви немачких компанија које послују у Србији.

Председник општине Лапово Бобан Миличић рекао је да отварање Лидла велика ствар за становнике Лапова који ће се овде запослити и имати прилику да се лично и професионално усавршавају.

Поред тога, изградњом логистичког центра, значајно је унапређена и инфраструктура у Лапову.

 

Извор: happytv.rs

Фото: kompanija.lidl.rs