Вести

ВУЧИЋ: НАМЕТНУТА РЕШЕЊА ДОНОСЕ САМО ПОДЕЛЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић истакао је поводом одлуке високог представника међународне заједнице у Босни и Херцеговини Валентина Инцка, да се у Kривични закон уведе забрана и кажњавање негирања геноцида, да није присталица наметнутих одлука, јер оне нису никада доносиле ништа добро, већ само веће поделе.

Вучић је нагласио да још није добио анализу наших правних експерата, али је истакао да је важно да у сваком тренутку укаже пијетет према Сребреничким жртвама, колико је важно и да са Бошњацима градимо братске односе.

"Сви смо ми правили ствари, то јест поједини припадници народа, којима не морамо увек да се поносимо. Неки су више правили у Другом светском рату, а неки у другим ратовима. Будућност у односима Срба и Бошњака су од кључног значаја, и зато ћемо морати да разговарамо и поштујемо се а не да гледамо како једни другима да забијемо нож у леђа", објаснио је Вучић.

Вучић је рекао да зна да је тешко са Бошњацима разговарати када се помене Сребреница, као и што је са нама тешко разговарати о другим темама.

"Али морамо да отворимо дијалог који мора бити шири, друштвенији, јер делимо са Бошњацима простор у Босни и Херцеговини, али и у Србији. Морамо због тога да градимо најбоље односе“, подвукао је Вучић.

Вучић је рекао да је најглупље када се чује у сарајевским кафанама да их је пола милиона више од нас и да треба да нас згазе, као што је и таква прича у нашим кафанама, јер не треба да се газимо, већ да чувамо мир.

 

Честитке Микецу и Тијани, биће још медаља

Вучић је честитао још једном српским спортистима Дамиру Микецу и Тијани Богдановић на освојеним медаљама већ на старту Олимпијских игара, додајући да се нада да ће Србија у Токију освојити и више медаља него у Рију 2016. године, када је освојено осам одличја.

Дамир Микец освојио је сребрну медаљу у стрељаштву, а Тијана Богдановић бронзану у теквондоу.

"Честитам им обома, то је њихов величанствен успех. Они се боре за Србију и хвала им бескрајно. Ово је био изузетан, диван дан и надам се да ћемо да имамо још оваквих дана", рекао је Вучић.

Вучић је додао да је увек циљ да се превазиђе претходно остварени резултат, а у Рију 2016. године, Србија је освојила осам медаља, више него у два претходна циклуса, у Пекингу и Лондону заједно.

"И земља напредује, па се надамо да ће бити и више медаља него у Рију", рекао је Вучић.

Вучић је одговорио Микецу, који је у укључењу из Токија у шали упитао и када ће новац од државе: "Паре стижу", додајући да је Микец у војној чети и "страшан спортиста".

"Биће још успеха наших тимова и појединаца", рекао је Вучић.

Додао је да се у спорт данас улаже више него раније.

"Верујем у више од осам медаља. Прошли пут је лоше почело, а одлично се завршило, само да не буде обрнуто", рекао је Вучић.

 

Грађанима од државе још 20 евра помоћи у децембру

Вучић је најавио да ће држава дати грађанима још по 20 евра помоћи у децембру.

"Имам велику и важну вест, имали смо састанак председница Владе Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали и ја и донели смо одлуку да грађанима дамо још по 20 евра у децембру. Тако да ће пензионери та четири месеца од септембра до децембра добити 100 евра на поклон од државе, а да ће сви остали грађани који су се пријавили, а даћемо могућности и додатне пријаве за ових 20 евра у децембру, добити 50 евра", рекао је Вучић.

Подсетио је да у септембру пензионери добијају 50 евра помоћи, а сви пунолетни грађани, којих има 5,7 милиона укључујући и пензионере још 30 евра, тако да ће пензионери добити 80 евра.

Вучић је рекао да је одлука о додатној помоћи од 20 евра донета због добрих резултата, јер очекује у јулу да имамо преко 200 милиона евра суфицита у буџету.

"Имаћемо много више новца и донели смо одлуку да грађанима дамо још по 20 евра у децембру", рекао је Вучић.

 

Припрема се нови, једноставан модел легализације

Вучић је најавио да се припрема нови модел легализације објеката који ће бити једноставан и изванредан и за државу и за грађане.

Вучић је рекао да је до сада било много отпора око легализације и неодговорног понашања.

Навео је и да је власт тражила компликована решења, јер су људи желели, како је рекао, неку комбинацију и провизију.

Напоменуо је да још не може да говори о детаљима.

 

За пет месеци претећи ћемо Хрватску по вредности БДП-а

Вучић је изјавио да ће Србија ове године, већ за пет месеци, први пут претећи Хрватску по БДП-у у апсолутном износу, пошто ће Србија на крају 2021. године имати БДП вредан 51 милијарду евра, док ће хрватски БДП бити нешто испод 51 милијарде.

"Ми ћемо до краја године први пут у својој историји, од 1941. године када је формирана Независна Држава Хрватска и кроз републике бивше Југославије, као Србија никада нисмо имали БДП који је могао у апсолутним бројевима да се мери са њиховима", навео је Вучић.

Вучић је рекао да ће Србија већ за пет месеци по први пут претећи Хрватску у апсолутном износу БДП-а и подсетио да је српски БДП био када је водио Владу Србије 33 милијарде евра, а у то време је БДП Хрватске био 47 милијарди евра. За само седам или осам година смо за више од 50 одсто увећали апсолутни БДП Србије.

"То је успех Србије и разумем да неко има право да се љути. Ми са њима желимо добре односе и много боље него што су данас. Разумем ту врсту љутње и потребу да у сваком тренутку унизите Србију, јер она у сваком смислу расте", нагласио је Вучић.

Што се тиче доскочица, како је рекао из Хрватске, да је најбољи доказ за српску хегомонистичку политику чињеница да је свом сину дао име Вукан, Вучић је прокоментарисао: па моја породица је тешко страдала управо од усташке руке.

 

Наставља се притисак на Србију и Републику Српску

Вучић је изјавио да се наставља даљи притисак на Србију и Републику Српску, покренут из Подгорице усвајањем резолуције о Сребреници.

Србија само чува своје границе и не интересује нас ништа више осим положаја Срба у другим државама, поручио је Вучић.

"Србија се напада сваки пут када показује добре резултате, и зато поново постоји та врста кампање која стиже и из Хрватске и неких других земаља региона", нагласио је Вучић.

Kако је рекао, види се да је био у праву када је рекао да ће се наставити са резолуцијама о Сребреници и даљим притисцима на Србију и Републику Српску и на целокупан српски народ.

"Подгорица је покренула то питање, Приштина наставила то питање, Сарајево и део међународне заједнице то продужили, а из Хрватске стално стижу такве врсте напада. Сада користе као изговоре, оно што је Вулин рекао - српски свет, али колико сам га разумео не у државно-правном смислу већ у смислу заједништва и народног јединства. Не видим шта би то неком било спорно", нагласио је Вучић коментаришући писање Јутарњег листа о томе како иза Вулинове идеје о "српском свету" стоји уствари Вучићева идеја Велике Србије као платформе за политичку акцију.

Истакао је да је сваки пут реаговао поруком да је политика Србије само очување њених граница признатих од Уједињених нација.

"И они су то чули од мене увек, али се праве да нису. Ево још једном ћу поновити - не интересују нас туђе границе осим положаја нашег народа, али им то није довољно", рекао је Вучић и додао да је то због тога што Србија напредује брже од других.

 

Тесла је сам говорио да је Србин и Американац

Вучић је подсетио да је Никола Тесла сам говорио да је Србин и Американац, као и да је Независна Држава Хрватска побила чланове породице Тесла током Другог светског рата.

Вучић је то рекао коментаришући то што је председник Хрватске Милановић поводом реакције власти у Србији због намере Хрватске да стави на кованице хрватске верзије евра лик Николе Тесле рекао да Брус Ли има везе са Србијом колико и Никола Тесла и да смо могли аеродром у Београду да назовемо по Брус Лију.

"Ако су већ хтели, могли су да ставе Николу Теслу на највеће новчанице, а не на ситниш", рекао је Вучић, питајући - "какве везе има Тесла са Хрватском".

Рођен је у Смиљану код Госпића, то је данашња Хрватска, али то није била Хрватска. Била је Хрватска само годину и по дана његовог живота, од 10. априла 1941. године до 9. јануара 1943. године. Тада му је била сахрана, тада је постојала Независна Држава Хрватска где су све Тесле побијене зато што су Срби", навео је Вучић.

То је њихова одлука, могу да ставе кога хоће и шта хоће, али Никола Тесла је Србин, од оца Србина и мајке Српкиње, а његова породица је управо због тога и страдала", навео је Вучић.

Истакао је да је сам за себе Тесла говорио да је Американац и Србин.

"Он је био Србин, никада није то крио, поносио се тиме."

Вучић је поручио да Тесла као геније припада целом човечанству, као и Хрватској, али је био Србин.

 

Мој предлог, једнократно давања за свако дете 5000 евра

Вучић је најавио да се припремају нова решења за подстицај наталитета који ће предвиђати значајну новчану подршку за стимулацију рађања.

"Донећемо такве мере које ће финасијски подстаћи стимулацију рађања, као и повећање старосне границе за вантелесну оплодњу на 42 године и више. Све што можемо да мотивишемо људе", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је његов предлог да се једнократна давања за свако рођено дете повећају до 5.000 евра по детету, као и да се задрже и побољшају и остала права.

Вучић је рекао да је од ресорног министра Ратка Дмитровића добио предлоге за измене закона којима ће се помоћи трудницама и породиљама, а предвидети и већи износи за децу.

Вучић је рекао да новцем не може да се све учини за наталитет, али да ће у мањим срединама то много значити.

Истиче да је стопа наталитета обрнуто пропорционална животном стандарду, али да без деце нема будућности.

Говорећи о лечењу деце од ретких болести у иностранству, Вучић је навео да се за здравство издваја око три милијарде евра годишње као и да је многоструко увећан износ за лечење деце.

Рекао је да је између 2008. и 2012. године у иностранство послато 420 деце, а од 2013. до 2020. године, 4567 деце, што је шест пута више и подразумева огроман новац.

Такође се издваја и за лекове за ретке болести.

Помињући случај малог Гаврила рекао је да је морао да интервенише, јер је обезбеђено 370.000 евра, а због процедуре је настао проблем.

"Мора да постоји свест да помогнемо и да се боримо, а не да тражимо разлог и хватамо се за формалности, као што је фактура, јер мајка није морала да зна како да је направи", рекао је Вучић.

Указао је и да је здравство напредовало у значајној мери,као и да су плате лекара и техничара, медицинских сестара у односу на 2010. годину, сада увећане више него двоструко.

Наводи да данас техничар у ковид зони има 79 000 динара плату, а медицинска сестра више него лекар специјалиста 2011. године, док лекари специјалисти данас имају и до 134 000.

"Данас издвајамо више него икада и бринемо о тој деци, а представљају нас као монструме", навео је Вучић.

Вучић је напоменуо и да се у Србији издваја 600 евра годишње за здравствено осигурање од просечне плате, а да се сви лече и да то много више кошта.

За то треба захвалити не само лекарима већ и држави.

Подсећа и колико се издваја за вакцине, куповину најбољих лекова за ковид, да се сви примају у болнице.

"Људи то треба да знају и да поштују", рекао је Вучић.

Истиче да је Србија успешна земља и биће међу првима по стопи раста у Европи.

Најавио је и да ће то донети раст плата и пензија и да се за пензионере следеће године спрема изненађење.

Лоша вест је, рекао је, то што ћемо имати још веће притиске од Косова и Метохије, до Републике Српске.

"Никада велике силе нису желеле да Србија буде испред региона, а Србија је сада убедљиво прва, а разлика ће се још увећавати", поручио је Вучић додајући да сви хоће да зауздају Србију.

Добро је, рекао је, док то иде на његов рачун и док је он громобран.

 

За неколико дана почиње градња фабрике вакцина

Вучић је најавио да за неколико дана почиње градња фабрике вакцина у Србији.

Вучић је потврдио да ће 1. септембра бити завршена и градња нове ковид болнице у Новом Саду.

Вучић је рекао да ће раст БДП-а у првој половини године бити око 8,3 одсто и да ће ове године јавни дуг бити опет испод 60 одсто БДП-а, то јест 59,3 одсто, а ако би имали раст од седам одсто онда ће јавни дуг бити 58 одсто БДП-а или испод тога.

"Економске ствари иду веома добро, то су добре вести, градимо много и веома сам срећан због путева што никада толико нисмо градили и градићемо још много више", навео је Вучић.

Додао је да ћемо до 1. децембра имати у изградњи не осам, како је пре рекао, већ можда и девет или десет ауто-путева или брзих саобраћајница, као и да ће већ у фебруару или од 1. марта кренути брзи возови од Београда до Новог Сада.

То је оно што мења изгледа наше земље, поручио је Вучић.

 

Почели смо да чистимо и фудбалску мафију

Вучић је изјавио да је држава почела да чисти и фудбалску мафију.

Рекао је, коментаришући неслану шалу Владимира Вулетића на рачун жртава Вељка Беливука, да се мора имати у виду да много људи у фудбалским клубовима ради за мафијаше.

"Истрага је отворена и видећете како консиљере каже који играчи морају да играју", додао је Вучић.

Вучић је рекао да увек нападају њега са причом да је тешко у Партизану, а увек се иза свега крије одлука Беливука и консиљера да на томе граде политичку прилику за рушење стабилности Србије, да би се земља вратила на време разарања, пропадања.

"То није наивно. Веома је широка мрежа", подвукао је Вучић.

Вучић је рекао да се и сам питао што је увек крив некоме, иако је дао паре Партизану, 2,5 милиона евра, да би играо у Европи, као што је дато и Црвеној Звезди.

"Али направили смо бољи систем, и од последњег кола нема намештања. Нико више не може да каже да има намештене утакмице. Почели смо да чистимо фудбалску мафију, али је потребно време", додао је Вучић.

Вучић је рекао да није пријатно када морате да слушате и читате сваког дана да сте заједно са оваквима у било чему учествовали.

"Поносан сам на чињеницу да сам главна мета ја, а жао ми је што су мењајући исказе сада уплели и Александра Вулина", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да зна коме из страних служби одговара да Србија не буде стабилна.

"Зашто би била стабилна, а није признала Kосово и Метохију, јача војно и економски, у сваком смислу и погледу", додао је Вучић.

 

У Србији ове године нема ни једног мафијашког убиства

Вучић је поручио да нико нема права никога да убије, да у Србији ове године нема ни једног мафијашког убиства, да је у току истрага о умешаности неких из државе у криминал Вељка Беливука и Марка Миљковић, као и да нико, истиче, неће бити заштићен.

Вучић је прецизирао анализирајући све што се дешавало од 30. јануара 2017. године, од убиства на шинама Властимира Милошевића, када се, како је рекао, Србија озбиљно суочила са мафијом.

Указао је да је све почело обрачуном два криминална клана увезеним из Црне Горе, шкаљарског и кавачког и да је Властимир Милошевић убијен ни крив ни дужан само зато што као радник обезбеђења није дозволио да се на тим местима продаје дрога.

"Са једне стране су били Дедовић, Kораћ, Стаматовић и остали, мислим Вукотић, а са друге (Радоје) Звицер и комплетна Беливукова екипа, Kашћелан и остали", навео је Вучић.

Анализирајући пресек мафијашких убистава у Србији, Вучић је рекао да се најгоре дешавало 2000-тих година до 2009. године, а затим 2018. године.

Тада је, рекао је, било катастрофално и "ми смо морали да исправљамо грешке".

"Ја сам председник свих грађана Србије и нико нема права да било кога убија. На крају крајева нисмо ликвидирали ову групу Беливука да не би могли да лажу, као што су неки радили 2000. године. Свако има право на фер суђење, свако има право и да лаже", рекао је Вучић.

Подсетио је да су због директног учешћа у убиство Властимира Милошевића били ухапшени Беливук и Миљковић, који су, рекао је, потом волшебно пуштени, због наводне контминације ДНK.

"У њиховом хапшењу учестовао је полицајац Дејан Јовић, храбар полицајац, који је после тога пролазио пакао и због тога је морао да буде ''ометлан'' из полиције", рекао је Вучић и додао да је тужилац тада правилно радио свој посао и тражио Беливуков телефон ради вештачења, али га није добио јер је Беливука штитио високи функционер МУП-а.

Вучић истиче да управо тада почињу системски проблеми, као да је он први пут о томе говорио у медијима, о контаминираним ДНK налазима и о опструисању истраге убиства на шинама..

"Тада некако креће моје противзаконито прислушкивање", рекао је Вучић, који је прочитао закључак који је потписао Томислав Радовановић начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а Србије који указује да је на нивоу Управе криминалистичке полиције формирана паралелна безбедносна структура с циљем да прати и прислушкује њега и чланове његове породице.

"То је почетак. Потом иде изјава Дејана Миленковић Багзија, који је био шеф специјалне службе да му одређена особа није доставила одређена наређења и захтеве", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да у свему томе можда нема ничије одговорности, али и да је занимљиво да је формирана група "мангуста" која је служила за праћење одређених лица из оба криминална клана и да је утврђено да је притом из једног клана убијено више лица него из другог, а да за та убиства, иако су те собе праћене, није било ниједног доказа.

То значи, закључио је, да ти људи који су пратили те особе више не могу да раде тај посао.

Говорећи о 2018. години, када је МУП био под управом Стефановића и Хркаловићеве, тада је, рекао је Вучић, било само шест мафијашких убистава.

Према његовим речима, друга преломна тачка је био покушај убиства Звицера у Kијеву, након чега су у Србији почели да нестају људи, а убице се хвале својом свемоћи и снимцима.

"Неки који су за њих радили из МУП-а прислушкивали су мог брата, пратили моје дете достављали информације медијима", рекао је Вучић и додао да је његова порука њима да неће да се опамети.

"Нећу да се опаметим, хоћу да останем поштен према грађанима у овој нашој земљи, до сада нема ниједног покушаја мафијашког убиства. Било је 38 убистава у Србији, али ниједно мафијашко", рекао је Вучић.

У 2020. години је било пет убистава и то ових који су нестали, а касније на најбруталнији начин побијени.

"Сад убијајте по Европи и свету, али овде нећете. Хвала европским сестринским службама које су нам помогле да до свега дођемо", рекао је Вучић и поручио да ће се држава обрачунати и са појединцима из државне структуре.

 

Нема игре са државом, биће жесток обрачун са нарко дилерима

Нема игре са државом, нити ће је бити, поручио је Вучић, који је говорио о сазнањима о деловању криминалне групе ухапшених Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Емитован је аудио снимак који показује како Беливук и Миљковић, са сарадницима намамљују жртву Лазара Вукичевића у кућу у Ритопеку, као и фотографију Миљковића и још једне особе.

Вучић је рекао да је реч о особи која је припадала шкаљарском клану, која је отета, а чије име није желео да открије, због породице, будући да је и његов крај био ужасан.

То лице, отму га, држе на удаљеној локацији, али не сме да покаже да је на било који начин збуњен, већ као да је све у реду, комуницира са другима из шкаљарског клана, да дођу да ликвидирају Беливука, или да га виде, да га малтретирају. Он њих наводи, шаље поруке Шарцу, Вукићевићу, а заправо их шаље Миљковић. Када Вукићевић дође да се обрачуна са онима који су га тобож ухватили и онда креће најјезивије мучење и грозоморна ликвидација, рекао је Вучић.

Како је навео, тој ликвидацији нису присуствовали главноосумњичени, већ су наређивали са територије Црне Горе, а тражили су за овог момка посебне методе мучења.

"То је био њихов начин. Шарац је касније убијен у тржном центру у Београду, јер је био опрезнији од Вукићевића, додао је Вучић.

Вучић је приметио и да чланови криминалне групе имају сатове са којих снимају тонски и видео, знају шта је контрапратња, што није криминална обука, већ су то радили људи који су некада били у систему, јер другачије не може.

На питање да ли су ти људи ухапшени, Вучић је рекао да неки јесу, али неки нису.

Неки јесу, неки нису, али свакако су сви ослабљени, нема ту више никакве снаге. Неће бити игре са државом, поручио је Вучић.

Поручио је да у земљи не може да се убија и да се дилује дрога.

"Да ли ћете да се побијете на стадиону, то се решава, али да убијате и делите дрогу, то не можете. Моја порука мајкама је да њихову децу нико неће да убија, а дрогу и дилере ћемо да чистимо великом брзином. Биће жесток обрачун са нарко дилерима. Знам да, када ово говорим, шефовима који су на слободи, идем прстом у око. Знам да ми је живот угрожен кад ово изговарам", рекао је Вучић.

Вучић је поручио и да је његов посао да уради све што може да Србија буде безбедна и најбезбеднија у региону.

На питање да ли је у септембру прошле године био у БИА и тражио да се покрене акција против мафије, Вучић је рекао да је отишао у БИА, те да је приметио да су и припадници Агенције били изненађени његовом одлучношћу, и пренео како је добио снажну подршку.

 

Никад криминалци неће бити јачи од државе

Вучић је поручио да никад неће криминалци бити јачи од државе и да животом гарантује да ће криминалци у Србији бити мањи од маховог зрна.

"Нема повратка уназад, згазићемо нарко банду и одсећи ћемо главу мафији, а улице ће бити безбедне за нашу децу", поручио је Вучић.

На питање како види то што му замерају на томе што су објављени снимци злочина, Вучић је рекао да су ти исти говорили да је Беливук недужан, као и да је Вулетић говорио да је Беливук наводно убио некога.

"Кажу - Вељо брате мој... Е па неће браћа до краја живота изаћи напоље, не постоји на свету судија... Не смем то да говорим, јер можда ће да изађу. Да нисмо то показали, рекли би да је то обрачун са неким клубом и навијачима који нису послушни и обрачун са Дијаном Хркаловић. То су говорили пре месец дана и спрдали се са ћевапима, говорили да су то лажи Вучићеве", рекао је Вучић.

Каже да држава није хтела да приказује снимке у почетку да не би била угрожена истрага.

Вучић је рекао да неће криминалној групи Беливука све бити стављено на терет пошто се истрагом дошло до одређених сазнања.

"Бићу фер, онај снајпер није Беливуков снајпер на стадиону нађен, онај други снајпер је од другог убице. Оно је снајпер којим је требало Беливук да буде убијен, па је онда навукао ту жртву, па су га они убили. Он није могао да се начека да тог убије. Тако да видите да им неће све бити стављено на терет, јер је истрага дошла до закључака, јер је требало (Беливук) са неке од оних зграда да буде убијен недалеко од стадиона", рекао је Вучић.

Вучић је поручио да држава све зна, да је показала озбиљност и да је најснажнија и најјача.

"Никада криминалци неће бити јачи од државе, а помислили су да јесу. И били су јачи од државе 2003. и 2006. године и других година после. Али, криминалци сада нису јачи од државе и гарантујем животом да ће бити мањи од маховог зрна, могу мене да убију, али ништа више неће моћи да промене. И Србија се никада неће вратити у прошлост", поручио је Вучић.

Каже да нема повратка на старо ни по питану криминала, као ни у економији.

"Свима који покушавају политички да то злоупотребите и који не разумете шта је то што радим и колико је то тежак посао, и то злоупотребљавати и штитите оне који су стварно са њима, а оптужујете оне које ти криминалци оптужују, јер када оптужују мене и Вулина, јасно је ко им највише смета, баш ме брига шта објављују, срамота ме да гледам шта објављују", поручио је Вучић.

 

Није ми лако, али победиће нормална и пристојна Србија

Вучић је изјавио да још није одлучено ко ће бити кандидат Српске напредне странке за председника Републике Србије, али када види нека истраживања, истиче да му је најважније да ко год да победи,  Србија у будућности мора да буде у сигурним рукама, да не падне у руке оних који су је урушили.

Коментаришући истраживање ИПСОС-а које у својој анкети има и питање за кога ће грађани гласати, ако Вучић не буде кандидат, Вучић је рекао да слично истраживање има и Српска напредна странка.

"То је зато да будем искрен, јер сам имао много тешких дана. Не постоји нико на српској политичкој сцени, који није водио ниједан рат, који није уништавао земљу, који је брже повећавао плате и пензије, запосленост, а да му је породица више показивана", рекао је Вучић.

Није му, рекао је, једноставно и томе у прилог приметио да никад није имао баш густу косу, али да је она данас седа, што од старости, што од свег другог.

Није, истиче, лако да слуша да га оптужују да је убио Цвијана, да је учествовао у убиству Оливера Ивановића или да је власник куће у Ритопеку, јер неки људи се секирају и када их комшије оговарају код фризера.

"А ја ово морам да трпим. Не дам да Србија буде земља у којој ће неко други да води политику, јесам стуб независности Србије са својим сарадницима и народом и грађанима, али знају они, што воде кампање да би лакше побеђивали", рекао је Вучић.

Видећемо, истиче, ко ће се кандидовати за председника Србије, да би Србија остала у сигурним рукама и да би напредовала.

Најавио је много добрих вести у наредним месецима и години и захвалио Пинк телевизији, и пре свега грађанима на подршци.

"Људи су ти који ми дају снагу. Увек је мање оних који желе да баце камен на оног што камен гура узбрдо, увек је више оних који препознају труд и рад и то поштују", рекао је Вучић.

Они који воде кампању против њега, рекао је, успели су да тим оптужбама на његов рачун уједине Српску напредну странку као никада, а Српска напредна странка, истиче, није лака странка за вођење јер у њој има оних који су различитих мишљења и као пример навео је Владимира Ђукановића и Зорану Михајловић.

"Они мисле све различито и зато је Српска напредна странка таква партија, само тако може да буде и тако велика и тако снажна", навео је Вучић.

Истиче да су они који га оптужују ујединили и све нормалне људе који не наседају на мафијашке провокације и који хоће да Србија буде слободна.

"Срамота је да морам да одговарам оваквим кољачима. Хвала људи на подршци и на свему. Поносан сам на резултате, ово је период најбржег напретка Србије у њеној историји, то су подаци, све више се људи враћа у земљу. Србија се неповратно променила и победиће нормална и пристојна Србија", поручио је Вучић.

 

Постоји капо изнад Звицера и свих њих

Вучић је рекао да је у борби против мафије и групе Вељка Беливука држава обавила тежак и велики посао и да ће то наставити да ради и убудуће, као и да је показала да грађани могу да буду сигурни.

Вучић је рекао и да се зна да је главни шеф мафијашке групе Радоје Звицер, да има још једна особа између њега и Беливука, али и "капо" изнад свих њих, али да о њему не жели да говори.

На питање ко је "консиљере", рекао је да га има и овај клан и да је о њему већ говорио, да се воде као адвокати и да неки од њих то јесу, а неки се само тако представљају.

На питање да адвокат Беливука Дејан Лазаревић тврди да га држава прислушкује, Вучић напомиње да он каже да га држава прислушкује, а затим да је слагао. Треба да одлучи шта је хтео да каже, јер не може и једно и друго, указао је Вучић додајући и да се такви људи не боје ничега.

Вучић је истакао да се главна мафијашка активност одвијала шест месеци, од јуна 2020. године, а после три месеца држава је кренула у жесток обрачун са њима.

Током емисије приказне су први пут неке фотографије монструозних злочина, мучења и касапљења жртава које су починили Беливук и његова група.

Вучић је рекао да су невероватне размере тих злочиначких умова и да су користили скалпел и нож да секу тела, да би затим секиром могли да их даље секу.

Вучић је рекао и да је такве шокантне фотографије могао да види само везане за мексичку нарко мафију.

Додао је и да су све то снимали и снимке међусобно делили и слали конкурентским клановима и шефовима у Црној Гори.

Истакао је и да ове фотографије показују да ово нема везе са навијачима него са организованим криминалом на које је све време упозоравано.

Говорећи о писању медија, као и насловним странама чије су поруке уперене против њега и Александра Вулина, Вучић је рекао да су тајкунске новине за то и направљене, али да је то демократија и њихово право.

"Док сам председник још неколико месеци Србијом неће управљати стране силе, стране службе и мафија", поручио је Вучић и додао да Kрику не замера, нити њиховим новинарима, и да су били коректни кад су навели да сведочење Беливука не мора да буде истинито.

"Али где су политичари власници медија, Ђилас , Шолак, до Милована Бркића...", рекао је Вучић и додао да се у Србији ништа не би променило ни када би он био убијен.

"Србија је друга земља која напредује у свакој области", поручио је и додао да у Србији неће бити наметнутих одлука, нити ће она мењати имена деци у Хрватској, Албанији...

"Бићемо нормална и пристојна земља,која чува независност, а мафији ће одсећи главу", закључио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк